Brugal

Το Brugal ιδρύθηκε το 1888 στην Δομινικανή Δημοκρατία από τον Dr. Andres Brugal. O Dr. Brugal γεννήθηκε το 1849 στην Ισπανία, αργότερα μετανάστευσε στην Κούβα και έφτασε στο Puerto Plata της Δομινικανής Δημοκρατίας το 1888, όπου και δημιούργησε το Brugal. Σήμερα, οι αποκαλούμενοι Maestros Roneros, φροντίζουν ώστε κάθε μπουκάλι που παράγεται να φέρει το προνόμιο του ονόματος Brugal.

Αυτό που κάνει το Brugal τόσο διαφορετικό και τόσο premium είναι το ιδιαίτερα, χαρακτηριστικό ξηρό προφίλ του, γεμάτο από αρώματα ξύλου. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μοναδικής τεχνικής της ζύμωσης, απόσταξης, και παλαίωσης του. Το Brugal απευθύνεται κυρίως σε καταναλωτές ρούμι με πιο ώριμη γευστική παλέτα. Σε εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από τη γλυκιά γεύση άλλων ποτών και θέλουν να δοκιμάσουν ένα νέο, καθαρό και πιο ξηρό ποτό.

Brugal Anejo:

Το Brugal Anejo είναι το Νο1 ρούμι σε πωλήσεις στη Δομινικανή Δημοκρατία αλλά και στην Ισπανία. Παλαιωμένο για 2-5 χρόνια, γεγονός που του χαρίζει την απαλή του γεύση.

Brugal Blanco Supremo:

Το Brugal Blanco Supremo αντικαταστεί ιδανικά λευκά ποτά σε cocktails λόγω της χαρακτηριστικής γεύσης του που είναι ξηρή αλλά καθόλου γλυκιά σε αντίθεση με άλλα ρούμια. Η παλαίωση των 2-5 χρόνων καθώς και το τριπλό φιλτράρισμα το μετατρέπει σε 100% καθαρό ρούμι με απαλή γεύση.

Brugal Extra Viejo:

Το Brugal Extra Viejo, σε σχέση με το Αnejo, έχει την πιο γλυκιά γεύση με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Με γεύσεις μπαχαρικών και αποξηραμένων φρούτων, αποκτά μονή ωρίμανση σε Αμερικάνικα Δρύινα βαρέλια. Στη συνέχεια παλαιώνεται στην αποθήκη για 3 έως 8 χρόνια και περνάει από μια αέναη διαδικασία απόσταξης για να αποκτήσει αλκοόλ στην αγνότερη μορφή του. Αυτό χάρη στον Don Osvaldo Brugal Limardo, 3ης γενιάς μέλος της οικογένειας, που ανέπτυξε τη συνταγή το 1976.

Brugal 1888:

To Brugal 1888 είναι το πρώτο ρούμι προορισμένο για να απολαμβάνεται σκέτο, αλλάζοντας έτσι την πεποίθηση ότι το ρούμι δεν μπορεί να σταθεί μόνο του, με ιδανική θερμοκρασία για να το απολαύσεις σκέτο τη θερμοκρασία δωματίου της Καραϊβικής, δηλαδή 26 °C. Η γεμάτη γεύση του είναι αποτέλεσμα τις διπλής διαδικασίας ωρίμανσης. Ωριμάζει αρχικά για 8 χρόνια σε Αμερικάνικα bourbon βαρέλια και έπειτα 6 χρόνια σε Ευρωπαϊκά sherry βαρέλια, αποκτώντας έτσι μία έντονα λεία γλυκύτητα.

Brugal Papa Andres:

To Brugal Papa Andres είναι το πιο καινούριο μέλος της οικογένειας Brugal, μιας και παρουσιάστηκε στο κοινό πρώτη φορά το 2013. Θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης της κατηγορίας luxury ρούμι. Στο μοναδικά ποιοτικό αυτό ρούμι συναντά κανείς την απόλυτη έκφραση της τέχνης της απόσταξης και παλαίωσης. Κάθε limited edition απόσταγμα Papa Andres είναι μοναδικό και κάθε μία limited edition φιάλη έχει σχεδιαστεί από πρωτοπόρους καλλιτέχνες.